Koningsdagoptocht

Zaterdag 27 april 2024

10.45 uur, 3 startpunten

  • Startpunt 1: Rouboslaan, RKBS Regenboog/Topaz Foreschate
  • Startpunt 2: W.F. Hermansstraat
  • Startpunt 3: Richard Wagnerlaan, parkeerterrein Zwembad het Wedde/Voorschoten ’97

Deelname is gratis

Dit wil je niet missen: de Koningsdagoptocht! De fanfarekorpsen van Laurentius, Jong Laurentius, DVS Katwijk en Tamarco Leiderdorp zijn weer in volledige opstelling aanwezig om Koningsdag muzikaal op te luisteren. Het horen en zien van deze muzikale talenten is een feest voor jong en oud. Je kunt gewoon niet binnen blijven zitten als je de eerste tonen van deze korpsen hoort. En waarom zou je ook? Hup naar buiten en geniet!

De Koningsdagoptocht start op drie verschillende plekken en komt om 11:30 uur samen bij het Cultureel Centrum. Hierna lopen en fietsen we met z’n allen via het gemeentehuis naar de Voorstraat. Daar heet burgemeester Nadine Stemerdink iedereen officieel welkom bij de viering van Koningsdag 2024!

Startpunt 1: Rouboslaan, RKBS Regenboog/Topaz Foreschate

Route (3 km): Onder aanvoering van DVS Katwijk vertrekt de optocht vanaf de Rouboslaan, ter hoogte van de RKBS Regenboog. De optocht loopt via de Baron Schimmelpenninck van der Oyelaan, Hyacinthstraat, Willem de Zwijgerlaan, Narcisstraat, Wijngaardenlaan, Burgemeester Van der Hoevenlaan, Wethouder Schramalaan, Juliana van Stolberglaan, Johan Willem Frisolaan, Prins Bernhardlaan naar het Cultureel Centrum Voorschoten aan de Prinses Marijkelaan.

Startpunt 2: W.F. Hermansstraat
Route (3 km): Jong Laurentius en Laurentius lopen vanaf de W.F. Hermansstraat, via Annie M.G. Schmidtlaan, Multatulilaan, Paul Biegelbrug over de Professor Boerhaaveweg over de Badhuisstraat, via de Leidseweg en de Bachlaan, over de Nassaukade en de Oude Adegeesterlaan via de Prins Bernhardlaan naar het Cultureel Centrum Voorschoten aan de Prinses Marijkelaan.

Startpunt 3: Richard Wagnerlaan, parkeerterrein Zwembad het Wedde/Voorschoten ’97
Route (2 km):  Onder aanvoering van Tamarco Leiderdorp vertrekt de optocht vanaf de Richard Wagnerlaan naar de Bachlaan, Nassaukade naar het Cultureel Centrum Voorschoten aan de Prinses Marijkelaan.