Herdenkingsconcert, Sinfonietta

Mogelijk gemaakt door Gemeente Voorschoten, Fonds 1818, Nut van Voorschoten.

Woensdag 4 mei 2023

Aanvang: 20:30

Dorpskerk

Kerkplein 2

Entree is gratis

Na de officiële dodenherdenking bij het oorlogsmonument in Voorschoten zal Sinfonietta Voorschoten de herdenking afsluiten in de Dorpskerk met een programma waarin muziek en tekst elkaar afwisselen.

Dinette Kooiman vertelt delen uit haar theatermonoloog over Etty Hillesum, getiteld ‘Hoe mooi ze was’. Bijna een jaar na het begin van de tweede wereldoorlog in Nederland, begint Elly als jonge, joodse vrouw aan een dagboek. Daarin neemt ze haar lezers mee in haar worsteling om onder gruwelijke omstandigheden trouw te blijven aan zichzelf en haar idealen.

Het orkest speelt het andante uit het piano concert nr. 21 van Mozart, met aan de vleugel Herman Lodder, de Pavane van Fauré, On hearing the first cuckoo in spring van Delius, Valse Triste van Sibelius, de 1e van de drie landelijke miniaturen van v.d. Sigtenhorst Meyer en Schindler’s list van Williams. Sinfonietta Voorschoten staat onder leiding van haar kersverse dirigent Aikaterini Sampakou.

Deze avond worden in de dorpskerk foto’s uit de 2e wereldoorlog in Voorschoten tentoongesteld; ter beschikking gesteld door het Museum Voorschoten.
Dit concert is een samenwerking tussen Sinfonietta Voorschoten, de Dorpskerk Voorschoten en het Museum Voorschoten.

De entree is gratis. Aanvang 20.30 uur. Voor meer informatie over het programma kunt u zich wenden tot Maria Huijts, voorzitter Sinfonietta Voorschoten, 06-40288300 of via de mail: sinfoniettavoorschoten@gmail.com.